детска стоматология варна

Какво включва детската стоматология

Неглижирането на проблемите на денталното здраве в детството, най-често води до драстичното му влошаване в млада и зряла възраст. Оралното здраве, като част от общото здраве на човека, изисква полагане на пълноценни, ефективни и професионални грижи през всички етапи на живота.

Първото посещение при детски стоматолог в град Варна е от изключително значение за денталното здраве. Той се прави не само с цел децата да свикнат с обстановката в кабинета, но и зъболекарят да проследи как се развиват зъбите.

Превантивните прегледи при детски стоматолог в град Варна са изключително важни за децата, защото всеки един зъб е от значение при формиране на захапката. Временните зъби трябва да се лекуват навреме. В противен случай може да се развие инфекция, която да засегне зародишите на постоянните зъби.

Ние от дентален център Dentsmile разполагаме със специалисти по детска стоматология с подход към най-малките. Те могат да се погрижат за лечението на кариес, пулпит и периодонтит на временни и постояни зъби и запълване на дълбоки фисури.